Vacature communicatiestrateeg

1 juli 2024
SPH nieuws: Huisarts & Pensioen

Ben jij die visionaire en energieke communicatiestrateeg die het verschil maakt door strategie niet alleen te plannen maar ook te realiseren? Ben je vaardig in het navigeren binnen complexe stakeholderomgevingen en het transformeren van abstracte ideeën naar concrete resultaten? Ben je sterk in het bepalen en uitvoeren van de communicatiestrategie, in communiceren in begrijpelijke taal en weet je vooral ook deelnemers en stakeholders van het pensioenfonds te bereiken? Neem je graag het initiatief? Wil jij werken in een hecht team waar collegialiteit en een goede werksfeer voorop staan? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Organisatie

SPH is het beroepspensioenfonds van, voor en met huisartsen. Samen zetten wij ons in voor een pensioenregeling die past bij de wensen en behoeften van huisartsen, waarbij we rekening houden met onze impact op de maatschappij. We streven ernaar huisartsen een financieel gezonde toekomst te bieden waarin ze hun eigen keuzes kunnen maken.

SPH heeft ongeveer 25.000 deelnemers en een belegd vermogen van ruim 10 miljard euro. Ons bestuur, dat bestaat uit professionals en (voormalig) huisartsen, wordt ondersteund door een hecht team van specialisten op het pensioenbureau. Binnen het pensioenbureau werken collega’s in de disciplines pensioenbeheer, vermogensbeheer, communicatie, financiële planning, IT en risicobeheer.

 Dit is je rol 

Als communicatiestrateeg ben je verantwoordelijk voor strategie ontwikkeling. Je zet de strategische doelstellingen van SPH om in een gerichte communicatiestrategie en neemt het voortouw in de implementatie van het strategisch communicatieplan. Je treedt op als sparringspartner voor het uitvoerend bestuur, waarbij je strategische inzichten en adviezen levert die essentieel zijn voor de besluitvorming.  Je leidt (communicatie) veranderingsinitiatieven. Je bewaakt proactief de communicatieprocessen met diverse interne en externe stakeholders en haakt de nodige specialisten aan. Voor strategische communicatie vraagstukken en crisiscommunicatie ben je aanspreekpunt van bestuurders. Je bent nauw betrokken bij de overgang naar een nieuw pensioenstelsel waarbij begrijpelijke en activerende pensioencommunicatie belangrijk is en speelt een cruciale rol in het versterken van het begrip rondom SPH als pensioenfonds en het opbouwen van vertrouwen van de deelnemers. Natuurlijk werk je hierbij nauw samen met collega’s -zowel die van de communicatieafdeling als van andere expertises- en met bestuursleden.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt ruime, aantoonbare ervaring in een zelfstandige, strategische communicatierol in de pensioenbranche. Bij voorkeur bij een pensioenfonds of pensioenuitvoeringsorganisatie;
  • Je bent een meester in conceptueel denken en kunt complexe ideeën omzetten in duidelijke, strategische plannen.
  • Je hebt bewezen vaardigheden in leiderschap, overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit.
  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-communicatieopleiding. 
  • Je hebt kennis op het gebied van de pensioenuitvoering en bedrijfsprocessen.;
  • Je hebt up-to-date kennis van wet- en regelgeving op het gebied van communicatie;
  • Je hebt zowel mondeling als schriftelijk uitstekende communicatievaardigheden waardoor je gemakkelijk schakelt met interne en externe stakeholders.
  • Je hebt minimaal 5 jaar in de communicatie gewerkt, waarvan minstens 2 jaar in een strategische rol.

Naast bovengenoemde functie-eisen kun je jezelf herkennen in de volgende competenties: Communiceren, overtuigingskracht, samenwerken, resultaatgericht, proactief werken en organisatiesensitiviteit. 

Niet alle vinkjes gezet, maar wel enthousiast? Ook dan zien we je reactie graag verschijnen.

Wat bieden wij?

SPH heeft een eigen arbeidsvoorwaardenregeling, met daarin opgenomen een eindejaarsuitkering en natuurlijk een goede pensioenregeling. Je gaat 32-36 uur bij ons werken. Het salaris is marktconform en wordt bepaald op basis van ervaring en achtergrond. SPH stimuleert met een ontwikkelplan persoonlijke en inhoudelijke groei. Hybride werken is de basis, waarbij we minimaal de helft van de week fysiek aanwezig zijn in Driebergen.

Je reactie

Heb je interesse? Reageer dan direct. Benieuwd of deze functie bij je past? Bel of mail Danielle van Veen, Uitvoerend bestuurder Pensioen, Communicatie en Financiële Planning, via 06-4200 3355 of danielle.van.veen@huisartsenpensioen.nl.

Chat